Direktlänk till inlägg 15 oktober 2010
Ingredienser
50 g jäst
100-150 g mjölkfritt margarin eller 10 msk olja
5 dl vatten
½ tsk salt
1 dl socker
1,4 - 1,5 liter vetemjöl
Fyllning:
75 - 100 g Mjölkfritt margarin
1 dl Socker
2 tsk Kanel
Ev Garnering:
Pärlsocker
Gör så här:
Dela sönder jästen i en bunke. Smält fettet i en kastrull, tillsätt vattnet och värm till 37 grader (fingervarmt). Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt i bunken till dubbel storlek; 30 - 40 minuter.
Arbeta degen och knåda i resten av mjölet.
Dela degen mitt itu. Kavla varje del till en fyrkantig platta.
Rör samman ingredienserna till fyllningen och bred ut den på degen.
Rulla samman och skär i bitar.
Lägg i pappersformar. Jäs igen till dubbel storlek.
Pensla eventuellt med vatten och strö över pärlsocker, men pensling är ej nödvändigt.
Grädda bullarna i ugnen i 200 grader 5 - 10 minuter.
...Jätte seriöst försök av mig att starta upp denna blogg. Inte! - Men men nu har det hunnit gått några månader och jag tänkte försäka göra något vettigt av det! Som ni kanske förstår så har ni hamnat på en sidan som bara kommer lägga ut vegit...
Hej alla människor! Här på denna bloggsida kommer det finnas massor av vegitarianska och veganska recept! Det är inte bara tänkt för alla er som har valt denna livsstil utan, den är öppen för alla och varför inte prova ett recept en dag till middag...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 | 16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|